DuckDuckGo brskalnik za Windows

Že pred časom sem preizkusil DuckDuckGo brskalnik za Mac in bil nad njim pozitivno presenečen. Pred dnevi, če sem natančen 22. junija 2023, pa luč sveta ugledala tudi verzija za Windows.

Trenutno je spletni brskalnik še vedno v različici beta, a je ekipa razvijalcev prepričana, da je bila večina napak v programski opremi odpravljena in da bi brskalnik moral dobro delovati s številnimi kombinacijami strojne in programske opreme, ki so značilne za programsko okolje Windows.

Pri DuckDuckGo-ju so ob tem dejali: »Uporabniki sistema Windows, ta je za vas! Od danes naprej je naš namizni brskalnik za Windows uradno v javni različici beta – brez kod za povabilo, brez čakalne liste, samo hiter in lahek brskalnik, ki naredi internet manj grozljiv in manj natrpan.«

Kaj omenjeni brskalnik vključuje?

  1. Vgrajeni YouTubov predvajalnik, imenovan »Duck Player«, blokira oglase v videoposnetku in preprečuje sledenje ogledov YouTuba, ki svoje algoritme za priporočila hrani s podatki.
  2. Obsežno blokiranje sledilnikov tretjih oseb, ki ustavi vse skrite sledilce na milijonih spletnih mest, zahvaljujoč nenehno posodobljenim seznamom blokov DuckDuckGo ‘Tracker Radar’.
  3. Samodejno nadgradnjo povezav na HTTPS, če je taka različica na voljo za spletno mesto, ki ga uporabnik poskuša obiskati.
  4. Samodejno skrivanje pojavnih oken s soglasjem za piškotke in izbira najbolj zasebnih možnosti za podprta spletna mesta.
  5. Gumb »Fire«, ki z enim klikom izbriše uporabnikove nedavne podatke brskanja za spletna mesta, ki niso izključena iz sistema.
  6. Vključena je storitev zasebnega posredovanja »E-poštna zaščita« za zasebne prijave na spletne storitve in blokiranje sledilnikov v e-pošti.

Naj še omenim, da brskalnik trenutno še ni na voljo v slovenskem jeziku, temveč samo v angleškem ter da manjka podpora za razširitve.

Če ga želite preizkusiti si ga lahko prenesete tukaj.

Delite naprej ...
Robert Goreta
Robert Goreta

Predavatelj, pisatelj, pesnik, plesalec in prijazen spletni razvijalec.