Ne imejte vseh jajc v eni košari

V več kot 15-ih letih podjetniškega delovanja sem se naučil, da ni dobro imeti vseh jajc v eni košari. Včasih je bila ta »šola« težka, a ko pogledam nazaj se mi zdi, da sem preprosto moral preko tega, da sem se naučil določenih stvari o poslu.

Nekaj idej, ki vam bodo morda koristile …

  • Imejte več virov svojih prihodkov, ne bodite odvisni od samo enega, glavnega. Če vam glavni vir iz nekega razloga »presahne« in če nimate druge alternative – šlo bo na tesno, ker se bo treba prilagoditi gospodarski (tržni, politični …) situaciji in včasih ne gre »čez noč«, da zamenjate tržno nišo.

  • Nikoli ne spite na svojih lovorikah. Ni važno kaj ste v preteklosti dosegli, kakšne vrhove ste osvojili, ter koliko knjig ste napisali, vedno je potrebno strmeti k osebnemu in poslovnemu razvoju ter iskati nove ustvarjalne ideje in poslovne priložnosti.

  • Če imate več spletnih strani – nikoli ne imejte vseh spletnih strani na enem strežniku. Namreč, če ima ta strežnik iz določenega razloga izpad (hekerski napad, okvara, naravna nesreča …), potem v virtualnem svetu sploh ne obstajate. Res je ceneje biti samo na enem strežniku, toda prepričan sem, da se vam bo obrestovalo, če boste imeli svoje spletne strani na različnih strežnikih.

Držite se teh treh poslovnih pravil, imejte »več žezel« v ognju in vam bo precej lažje na vaši poslovni poti. 🙂

Robert Goreta
Robert Goreta

Predavatelj, pisatelj, pesnik, plesalec in prijazen spletni razvijalec.

Objav: 64